Activiteiten

Wat gaat u vandaag doen? Terug in de tijd door de dijken en forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te bezoeken? Recreëren in, op of rondom het water? Of de Beeldentuin in Asperen en een museum bezoeken? Genoeg te doen...wat wordt het vandaag?

 

Kunst

Kunst

De ogen in de dijk in Spijk, de beeldentuin van Ernst Löwenstein, Zetelbogen in Vuren-west en de Steenkruier in Herwijnen. Dit is slechts een greep uit het assortiment dat Lingewaal aan kunst biedt.

Kunst in Heukelum © Paul van der Klei

Fietsen

Fietsen

U kunt genieten van verschillende fietsroutes in en door de gemeente Lingewaal. De rivieren Linge en Waal zijn op verschillende plaatsen over te steken door middel van fiets- en voetveren.


Fietsen op de Waaldijk © Paul van der Klei

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Er is veel te zien op het gebied van historie en musea. Bezoek de ingenieuze forten, kronkelende Diefdijklinie of het machtige kasteel Merckenburg in Heukelum.


Fort Vuren © Paul van der Klei

Wandelen en struinen

Wandelen en struinen

In de Lingewaalse kernen en het buitengebied kunt u heerlijk wandelen en struinen. Vaar over met één van de veren tussen Fort Vuren, Slot Loevestein, de gezellige vestingsteden Gorinchem, Woudrichem en sla het Brabantse dorp Sleeuwijk zeker niet over!

Zomerse dijkwandeling © Paul van der Klei

Op en rondom het water

Op en rondom het water

In Lingewaal zijn enkele plekken aangewezen als zwemwater. Voor wat betreft varen is er op de Linge van alles te beleven. Van kanovaren, rondvaarten tot aanleggen in één van de gezellige jachthavens.

Varen op de Waal © de gemeente Lingewaal

Bloesem in Lingewaal

Bloesem in Lingewaal

De bloesemperiode is de mooiste tijd van het jaar. Rivierenland is dan op haar best. Al wandelend of fietsend door de natuur valt u van de ene verbazing in de andere. Geniet van de mooiste bloesem, het lekkerste fruit en maak kennis met gastvrije telers. 

Bloesem in de Betuwe © De Gemeente Lingewaal

Top