Bezienswaardigheden

Museum Oud Asperen

Museum Oud Asperen

Het museum geeft een interessant beeld van de wijze waarop een arbeidersgezin woonde aan het eind van de negentiende en aan het begin van de twintigste eeuw. Van 18 mei tot en met 14 september is het museum op zaterdag geopend. Op andere dagen is een bezoek op afspraak mogelijk.
 

Diefdijk

Diefdijk

De Diefdijk is een middeleeuwse dijk die in de 19e eeuw is ingepast in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hiermee kon het meest westelijke deel van de Betuwe onder water worden gezet, om de Hollandse steden te beschermen tegen een mogelijke vijandelijke inval.

Fort Vuren

Fort Vuren

Fort Vuren ligt op een steenworp afstand van Slot Loevestein, aan de overkant van de Waal. Het fort was een strategische schakel in de lange keten van forten die tussen 1815 en 1870 aangelegd zijn in het kader van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig heeft het fort toeristische doeleinden.

Autominiatuurmuseum Het Minidome

Autominiatuurmuseum Het Minidome

Het unieke museum is gevestigd in een oude boerderij die dateert uit 1640. Vandaag de dag is de collectie met ongeveer 7000 modellen zeer uitgebreid en gevarieerd. In principe is Het Minidome elke zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 tot en met 17:00 voor bezoekers geopend. Wel is het verstandig om vooraf contact op te nemen.

Vesting3hoek

Vesting3hoek

Forten, kastelen en complete vestingsteden: je vindt het allemaal in de Vesting3hoek. Waren de vestingen ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er van harte welkom!

Geofort

Geofort

GeoFort is een educatieve attractie op het gebied van cartografie en navigatie. Dit fort, wat onderdeel is van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, biedt zowel binnen als buiten diverse experimenten om kennis te maken met diverse geo-technieken.

Kasteel Merckenburg

Kasteel Merckenburg

Kasteel Heukelum, vanouds ook Merckenburg genoemd, ligt even buiten het oude vestingstadje Heukelum. Het was ooit een robuust kasteel met torens, een binnenplaats, dubbele gracht en een voorburcht.

Fort Asperen

Fort Asperen

Fort Asperen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sinds 1981 is het fort bekend om zijn culturele evenementen en is daarom omgedoopt tot KunstFort. Fort Asperen was hiermee het eerste fort van de Waterlinie met een culturele bestemming.

Beeldentuin Land en Beeld

Beeldentuin Land en Beeld

In 2000 kreeg Land en Beeld de beschikking over circa 15.000m2 landbouwgrond wat hen in staat stelde om een langgekoesterde droom werkelijkheid te laten worden. Het ontwikkelen van een parktuin waar landschap en kunst elkaar zouden treffen. Nu ligt hier een parktuin van 15.000m2 met ca 50 bekende kunstenaars.

Top